Constructorul american a primit mai multe oferte pentru marcile sale britanice, Jaguar si Land Rover, desi inca nu a anuntat daca le va vinde sau nu, informeaza NY Times. Ford a cerut ofertantilor sa-si dezvaluie identitatea pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Companiile care sunt interesate sa preia Jaguar si Land Rover nu provin doar din industria auto. Printre ofertanti se afla si companii de investitii. Unul dintre ofertanti ar putea fi Cerberus Capital Management, cel mai mare fond de investitii la nivel mondial, noul proprietar al marcii Chrysler. De asemenea, Ripplewood Holdings, compania condusa de Thomas Stallkamp, fostul presedinte Chrysler, si One Equity Partners, o alta companie de investitii din care face parte si Jacques A. Nasser, fostul CEO Ford, ar putea fi printre ofertanti.

Ford a anuntat in iunie ca a angajat consulanti financiari, rolul acestora fiind de a analiza ofertele pentru Jaguar si Land Rover. Acestia au evaluat cele doua companii la 8 miliarde de dolari.

Jaguar, Land Rover si producatorul suedez Volvo, sunt ultimele companii ramase in Premier Automotive Group, divizia pe care Ford a creat-o in 2001 pentru marcile sale premium. Americanii sperau ca divizia sa premium sa aduca venituri de peste un miliard de dolari in fiecare an, dar in schimb aceasta a inregistrat pierderi in patru din cei cinci ani de cand a fost formata.

Sursa: NY Times