Complexul Energetic Hunedoara, societate deţinută în totalitate de statul român, a absorbit Societatea Naţională a Huilei Petroşani, companie de stat din domeniul minier, potrivit unui comunicat al casei de avocatură care a asistat fuziunea, Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP).
"Formalităţile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului a operaţiunii de fuziune au fost finalizate în data de 8 iulie a.c. Începând cu această dată, Complexul Energetic Hunedoara S.A. include termocentralele Mintia, Paroşeni şi minele viabile de cărbune Vulcan, Lonea, Livezeni şi Lupeni, şi are ca obiect principal de activitate producerea şi furnizarea energiei electrice şi termice şi exploatarea minelor de huilă", se arată în document.
Potrivit acestuia, prin operaţiunea de fuziune, realizată cu asistenţa avocaţilor Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP), societatea integrată energie-mine speră să îşi eficientizeze activitatea, să reducă semnificativ costurile de producţie şi să îşi consolideze poziţia în cadrul sistemului energetic din România.
"Nu a fost o misiune uşoară, cu atât mai mult cu cât operaţiunea a necesitat autorizarea prealabilă de către Consiliul Concurenţei. Un astfel de demers presupune o muncă laborioasă şi o bună cunoaştere a domeniilor în care societăţile implicate îşi desfăşoară activitatea. Mai mult, atunci când fuziunea nu se realizează intra-grup, provocările sporesc: fiecare entitate încearcă, în mod firesc, să îşi prezerve interesele şi să îşi impună viziunea, au loc negocieri, trebuie regândite structuri organizatorice şi mecanisme decizionale care să convină ambelor părţi", a declarat Anca Danilescu, avocat asociat senior ZRP.
Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, ambele înfiinţate în anul 1995, Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. ZRP oferă servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business şi al consultanţei fiscale, fiind recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în diverse arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar, drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate industrială, drepturi de autor, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal.
Sursa: Agerpres