Premierul Nicolae Ciucă vine cu vești bune pentru Complexul Energetic Oltenia care a trecut prin situații nu tocmai favorabile în ultima perioadă. Potrivit acestuia, Executivul va oferi tot ajutorul necesar.
Veste de ultimă oră din partea Executivului. La începutul ședinței de Guvern de joi, 28 aprilie, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul pe care îl conduce va aproba bugetul de venituri și cheltuieli a Complexului Energetic Oltenia.
Totodată, el a ținut să sublinieze faptul că au fost deja purtate discuții cu conducerea complexului în urma cărora s-a stabilit că va fi sporită producția de energie, astfel încât să fie îndeplinite două obiective importante.
Potrivit acestuia, România va putea beneficia de exploatarea și punerea în folosință a capacităților complexului. Cel de-al doilea obiectiv îl reprezintă continuarea procesului de modernizare și îndeplinirea cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice.
Obiectivele Guvernului pe termen lung și scurt
„Este foarte important de finalizat și de concretizat acest buget pentru că am avut discuții cu conducerea complexului și am stabilit ca, în cel mai scrut timp, și există acest angajament, să sporească producția de energie și, în felul acesta, practic îndeplinim două obiective: în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacităților complexului, iar pe de altă parte să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de joi.
În același timpul, șeful Executivului a mai precizat că vor fi alocate 1,2 miliarde de euro pentru fondul de modernizare, iar această sumă va ajuta Complexul Energetic Oltenia să facă tranziția de la cărbune la gaz și de asemenea va spori și capacitatea de producție.
România își va asigura independența energetică
„Ușor-ușor Complexul energetic va face tranziția de la cărbune la gaz și totodată își va spori capacitatea de producție de la 1.200 la 1.900 de megawați”, a mai adăugat șeful Executivului.
Premierul țării a mai precizat că demersul este unul extrem de important astfel încât România să își poată asigura independența energetică având în vedere situația îngrijorătoare care a apărut odată cu invazia Ucrainei.
„Este un demers important să continăum procesul prin care să realizăm obiectivul de asigurare a independenței energetice a țării noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.