Complexul hotelier Cocor din staţiunea Neptun-Olimp a avut anul trecut afaceri de două milioane de euro, în creştere cu circa 30% faţă de 2008, în condiţiile în care în cadrul unităţii au fost derulate lucrări de renovare şi extindere, pentru 2010 fiind estimate încasări similare.

„Comparativ cu 2008, care a fost un an foarte bun pentru hotelierii de pe litoral, anul trecut am avut o creştere de circa 30% a afacerilor, la două milioane de euro, pe fondul investiţiilor pe care le-am derulat. În 2010 efectele crizei se vor resimţi mai puternic decât anul trecut, de aceea nu văd creşteri spectaculoase. Estimez afaceri cel puţin la nivelul celor de anul trecut sau un avans uşor (…). Am semnat deja contracte pentru anul în curs”, a declarat, vineri, directorul general al hotelului Cocor, Nicolae Moroianu.

Grad de ocupate de 80%

Anul trecut, în perioada sezonului estival, unitatea a avut un grad de ocupare de circa 80%, rată care s-a redus în ultimele luni ale anului. Pentru 2010 este aşteptat un grad de ocupare similar.

Complexul de patru stele Cocor va fi deschis la 1 aprilie şi va funcţiona până în ianuarie 2011.

Tarifele variază între 185 şi 465 de lei pentru o cameră dublă, în funcţie de perioadă, şi includ micul dejun şi acces la parcare şi la piscina exterioară.

Proprietarul complexului, firma Cocor Turism, a derulat, în perioada 2005-2009, investiţii de 12 milioane de euro în cadrul complexului, care au vizat construirea unui centru SPA, a unui club cu o capacitate de 700 de locuri şi a unei piscine.

Proiectul a mai vizat renovarea unui restaurant cu 500 de locuri şi construirea unei săli de conferinţe pentru 350 de persoane.

Hotelul Ovidiu va fi scos la vânzare pentru 2,1 mil. euro

Cocor Turism mai deţine hotelul de două stele Ovidiu în staţiunea Neptun-Olimp, pe care intenţionează să îl scoată la vânzare prin licitaţie publică pentru 2,1 milioane de euro. Unitatea are 112 camere.

„S-a decis vânzarea hotelului, strategia firmei fiind de a continua cu unităţi cu clasificare ridicată. Licitaţia va avea loc pe 25 februarie şi va pleca de la 2,1 milioane de euro. Banii obţinuţi din vânzare vor fi folosiţi pentru ridicarea gradului de confort la hotelului Cocor. Intenţia era de a reclasifica hotelul Cocor la cinci stele, însă dimensiunea mică a camerelor nu ne permite acest lucru”, a mai spus Moroianu.

Cocor Turism este controlată de compania Cocor, proprietarul magazinului cu acelaşi nume din Bucureşti, cu 69,11% din acţiuni.

SURSA: Mediafax