La puţin timp după anunţarea rezultatelor finale, care confirmă victoria liberalului Dorin Chirtoacă, candidatul comunist Igor Dodon a depus la judecătoria sectorului Centru din Chişinău o cerere oficială de anulare şi repetare a votului de duminică, potrivit serviciului de presă al PCRM, citat de Unimedia.

Conform sursei, la contestaţie au fost anexate peste 200 de plângeri ale alegătorilor, contestaţii ale observatorilor şi alte documente, urmând a fi depuse alte circa 200 de contestaţii din partea observatorilor, probe foto şi video, dar şi declaraţii ale martorilor.

Anterior, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul comuniştilor Vladimir Voronin a acuzat actuala guvernare de fraudarea alegerilor, subliniind că PCRM nu-l va recunoaşte pe Dorin Chirtoacă drept primar legitim.

Conform rezultatelor finale ale turului doi pentru alegerea primarului general al municipiului Chişinău, anunţate marţi de Comisia Electorală Centrală de la Chişinău, liberalul Dorin Chirtoacă a obţinut 50,6% din voturile alegătorilor, în timp ce comunistul Igor Dodon a întrunit 49,4% din sufragiile exprimate.