Peste 200 de persoane – reprezentanți ai sectorului neguvernamental, specialiști în resurse umane, autorități publice locale, specialiști în economie socială, manageri de structuri de economie socială, angajați în afaceri sociale- au participat la Evenimentele CRESC Economia socială încotro? Lecții învățate și perspective pentru România. Organizate la București și Alba Iulia, în luna noiembrie, evenimentele au oferit cadrul unor dezbateri pe teme de actualitate privind economia socială, impactul legislației, aspecte legate de susținerea financiară a afacerilor sociale, ajutorul de stat și concurența, rolul organizațiilor neguvernamentale în dezvoltarea economiei sociale, a achizițiilor publice ca instrumente pentru dezvoltarea acestui domeniu.
Evenimentele au găzduit, de asemenea, peste 40 de afaceri sociale cu servicii din diferite domenii de activitate: producții de confecții și artizanat, producție peleți, servicii de curățenie, amenajare spații verzi și spații comunale, servicii de prelucrare lemn și producție mic mobilier din lemn, producție piatră și producție pavaje, catering, întreținere auto, ceainărie, producție tâmplărie, producție publicitară, amenajări interioare, manufacturare obiecte artizanale și bijuterii, servicii integrate de tratament în domeniul dependențelor de substanțe, servicii de consultanță în afaceri, mică tâmplărie, organizare evenimente montane, școală de muzică, brutărie. servicii de monitorizare tematică de suport și servicii de consultanță pentru dezvoltarea capacității organizațiilor non-profit.
„Prin aceste evenimente am împărtășit din experiența noastră, am arătat că există soluții pentru dezvoltarea comunităților din România. Am vrut să prezentăm, alături de diferite afaceri sociale înființate în România, cele 14 afaceri sociale deschise în cadrul proiectelor noastre, în județele Alba, Bihor și în București. Prin discuțiile cu specialiști în economie socială, în resurse umane, cu reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și ai sectorului privat, alături de oameni angajați în aceste structuri, ne-am propus să identificăm împreună cu ce resurse ne mobilizăm în continuare să creăm exemple de bună practică în acest sector.” a mărturisit Adriana Duțu, reprezentant Euzone Consultancy Network.
Proiectul CRESC – Capabil de reușită prin economia socială este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013, Axa prioritară 6, Domeniul Major de Intervenție 6.1 și este implementat pe o perioadă de 14 luni, până în luna decembrie 2015, în regiunile de dezvoltare Nord-Vest, Centru și Bucureşti-Ilfov. Informații despre proiectul POSDRU puteți găsi accesând www.fonduri-ue.ro. Pentru detalii despre proiect și economia socială, vă invităm să accesați platforma:
www.creschub.ro