FriesalndCampina face concedieri

FrieslandCampina, unul dintre cei mai importanți producători de lactate la nivel mondial, a luat decizia de a efectua concedieri. Ele se vor derula în următorii doi ani. Se urmărește reducerea costurilor și îmbunătățirea profitabilității, conform unui anunț făcut marți și citat de Reuters.

În cadrul acestei măsuri, compania olandeză prevede concedierea a 1.800 de angajați la nivel global, anticipând economii de până la 200 de milioane de euro ca rezultat al acestei restructurări. Această acțiune face parte dintr-un program mai amplu, având drept obiectiv reducerea costurilor anuale cu 400 – 500 de milioane de euro până în 2026.

FrieslandCampina operează în aproximativ 30 de țări și are în jur de 22.000 de angajați, furnizând produse către industriile alimentară și farmaceutică din peste 100 de țări la nivel mondial. În anul precedent, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 14 miliarde de euro.

Concedieri masive la Poşta Română înainte de sărbători

În altă ordine de idei, la începutul lunii decenbrie, și Poșta Română a anunțat o serie de concedieri înainte de sărbătorile de iarnă.

Potrivit conducerii, angajații de la Poșta Română sunt încurajați să depună o cerere de încetare a contractului individual de muncă. Ea va fi aprobată, demiterea se va face cu acordul părților, iar angajații în cauză vor primi o compensație financiară.

Valentin Florin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a oferit mai multe informații. Potrivit lui, compania intenționează să implementeze măsuri de reducere a personalului. Astfel, personalul care optează să depună voluntar cereri pentru a părăsi compania va primi compensații salariale.

„Începând cu data prezenţei (n.r. 27.11.2023) se declanşează programul de plecări voluntare ale salariaţilor, prin încetarea contractelor lor individuale de muncă, la cerere, cu acordul părţilor, acţiune care va dura până la data de 8 ianuarie 2024 inclusiv.

Îşi vor putea exprima opţiunea de plecare voluntară salariaţii din cadrul companiei, indiferent de funcţia deţinută. Salariaţii care vor înainta o cerere de încetare a contractului individual de muncă, cu acordul părinţilor şi aceasta le va fi aprobată, vor beneficia de o compensaţie bănească”, a transmis directorul Poștei Române.