Contactaţi de Capital, reprezentanţii BCR au explicat că cele 1.600 de posturi sunt desfiinţate doar ca denumire, în locul lor urmând să apară altele. " Pentru ocuparea posturilor nou create se va organiza concurs, după cum prevede legea. Evident că majoritatea vor fi ocupate chiar de către anagajaţii BCR care urmează să fie restructuraţi", spun cei de la BCR.
Preşedintelui executiv al BCR, Tomas Spurny, spunea, la finele anului trecut, că va continua ”procesul de restructurare, în următoarele 12-18 luni”. În prezent grupul BCR are circa 9.100 de salariaţi. Disponibilizările fac parte procesul de restructuare a cheltuielilor, pentru care Spurny a primit mandat anul trecut.
Printre măsurile care au mai fost anunţate de şeful BCR se află și reducerea cheltuielilor privind infrastructura IT şi reducerea cheltuielilor referitoare la deţinerile imobiliare, care se ridică la 400.000 de metri pătraţi. "Ţinta noastră este să reducem aceste cheltuieli cu 250 milioane de lei", spunea atunci oficialul BCR.
Potrivit acestuia, grupul Erste, acţionarul majoritar al BCR, a investit în România circa 9,3 miliarde euro, echivalentul a jumătate din împrumuturile atrase de la instituţiile financiare internaţionale, şi se plasează astfel ca cel mai mai susţinător privat al economiei româneşti. Spurny a mai declarat că BCR va reveni pe creştere în a doua parte a acestui an.