Peste jumătate dintre români (55,7%) au fost afectati de criza financiară în ceea ce priveşte bugetul de vacanţe, portivit celui mai nou sondaj online realizat de TravelBiz în perioada 15 iulie –  15 august.

Astfel, 12,3% dintre respondenţi au afirmat că din cauza crizei au fost nevoiţi fie să renunţe la concediu, în timp ce 4,4% au ales amânarea vacanţei iar 39% s-au reorientat către o destinaţie mai ieftină.

Doar 15% dintre români au declarat că nu au simţit până acum criza financiară, în timp ce 47% dintre respondenţi au declarat că până în acest moment au reuşit să nu îşi restrângă cheltuielile, însă în perioada următoare sunt convinşi că vor fi nevoiţi să facă acest lucru.

53% dintre respondenţi au declarat că, de obicei, pentru a-şi organiza concediului apelează la o agenţie de turism, iar 75,76% dintre aceştia achiziţionează pachetul de servicii integral.

Agenţia de turism TravelBiz activează pe piaţa din România de 9 ani, pe piaţa turismului de afaceri şi pe segmentul organizării de evenimente. Din 2007, firma şi-a extins activitatea pe partea de turism individual şi servicii VIP.

SURSA: TravelBiz