„Guvernul a luat urmatoarea decizie în ceea ce priveşte indemnizaţie de creştera copilului. Pentru cei care au indeminzaţia în derulare, se aplică următoarele reguli: durata indemnizaţiei rămâne de doi ani, valoarea indemnizaţiei rămâne aceiaşi cu minim de 600 lei şi  maxim de 3.400 lei. În concluzie, nici un beneficiar actual al indemnizaţiei nu va fi afectat. Cele 198.000 de indemnizaţii în plată, rămân neschimbate”, a spus premierul Emil Boc.
El a mai arătat că au fost introduse unele modificări pentru cei care vor beneficia de indemnizaţia de creştere a copilului începând cu 2011.
„Pentru viitor, pentru cei care vor intra sub incidenţa indemnizaţiei începând cu 2011, situaţia va fi următoarea: durata indemnizaţiei va fi de un an, valoarea la fel ca acum, minim 600 lei, maxim 3.400 lei, primă de reintoarcere de 500 lei, concediu fără plată ca posibilitate pe parcursul celui de al doilea an. Cu menţiunea că oricând părintele se întoarce la muncă până la epuizarea celor 24 luni, primeşte prima de 500 lei”, a precizat Boc.
El a explicat că Guvernul a luat această decizie pentru a nu-i afecta pe cei care au astăzi indemnizaţia în derulare şi pe de altă parte pentru ca anul viitor să fie luate măsuri pentru ca părinţii să aibă suficiente creşe la dispoziţie.
„Am luat decizia pe de o parte pentru a nu-i afecta pe cei care sunt acum cu indemnizaţia în derulare şi pe de altă parte să pregătim pentru 2011, în parteneriat cu autoităţile locale, construcţia de creşe. Apoi, să adoptăm legea bonelor, să transformăm acolo unde este posibil unele spitalele în creşe astfel încât numărul acestora să fie suficient şi să perfecţionăm legilsaţia privind tichetele de creşe. Astfel, pe parcursul anuluui 2011 se va crea infrastructura necesară astfel încât din 2012 să poată exista locuri suficiente în creşe”, a conchis Boc.