Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinului online PC Garage de către  Fit Distribution, companie controlată de omul de afaceri Marius Ghenea.

„Operaţiunea de concentrare economică notificată a fost analizată prin prisma prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996 şi ale Regulamentului privind autorizarea concentrărilor economice, constatâdu-se că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea acestora cu un mediu concurenţial normal”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Marius Ghenea  a achiziţionat magazinul online PC Garage în luna septembrie a anului trecut. Acesta declara atunci referindu-se la tranzacţie: Este cea mai importantă consolidare din întreg retailul online românesc de la începuturi şi până în prezent, şi a doua mare tranzacţie cu companii online a anului 2009, după cea recentă realizată de Asesoft cu eMAG.

„Operaţiunea de concentrare economică notificată se realizează atât pe verticală, cât şi pe orizontală, Fit Distribution SRL fiind prezentă pe piaţa de comercializare cu ridicata de produse IT, precum şi pe pieţele de comercializare cu amănuntul a produselor IT, comunicaţii, electronice şi electrocasnice din România, iar PC Garage fiind prezentă pe pieţele de comercializare cu amănuntul de produse IT şi comunicaţii din România”, se mai arată în comunicat.

FiT Distribution este al doilea jucător de profil în piaţa e-commerce IT&C din România, cu vânzări de circa 15 milioane euro în 2008. PCGarage.ro a realizat, în acelaşi an, o cifră de afaceri de aproape opt milioane euro.

SURSA: Consiliul Concurenţei