"Precizăm că actualmente Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie de concurenţă (un posibil abuz de poziţie dominantă) pe piaţa serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale. Pe cale de consecinţă, este posibil ca analiza datelor şi informaţiilor colectate de Consiliul Concurentei să releve necesitatea redefinirii pieţei relevante atât în ceea ce priveşte piaţa produsului, cât şi în ceea ce priveşte piaţa geografică", se arată în raportul Consiliului Concurenţei.

Raportul nu conţine detalii despre companiile investigate. Cei mai importanţi jucători de pe piata locală de servicii TV sunt RCS&RDS, Romtelecom, UPC şi Digital Cable Systems.

"Primii trei operatori din piata, respectiv RCS&RDS, Romtelecom şi UPC, deţin o cotă de piaţa cumulată de peste 90% la nivel naţional", se menţionează în raportul Consiliului Concurenţei.

La finele anului 2011, piaţa de retransmisie a programelor TV număra 5,85 milioane de abonaţi, iar veniturile operatorilor prezenţi au fost estimate la 1,56 miliarde de lei.