Concurs de licenţe audiovizuale. Magic FM şi Kiss FM vor să se extindă

Magic FM şi Kiss FM vor să se extindă, în acest sens fiind solicitate 28 de frecvenţe la concursul de acordare de licenţe audiovizuale pentru servicii de programe de radiodifuziune.

SC A.G. Radio Holding SRL Bucureşti a cerut frecvenţe pentru Magic FM în Baia Mare (două frecvenţe), Bârlad, Cernavodă, Craiova, Câmpulung, Focşani, Hunedoara, Medgidia, Olteniţa, Petroşani, Piatra Neamţ, Reşiţa, Roman, Sighetul Marmaţiei (două frecvenţe), Sighişoara, Timişoara (2), Târgovişte (2) şi Vaslui (2), iar pentru Kiss FM la Cernavodă, Medgidia, Olteniţa şi Sighetul Marmaţiei (două frecvenţe). 

Vicepreşedintele CNA Răsvan Popescu a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că 63 de societăţi comerciale au depus 494 de dosare pentru un concurs de acordare de licenţe audiovizuale pentru servicii de programe de radiodifuziune. El a precizat că 48 de frecvenţe sunt scoase la concurs în toată ţara. 

Concursul de acordare a licenţelor audiovizuale pentru servicii de programe de radiodifuziune se desfăşoară marţi, miercuri, joi şi luni, 23 noiembrie, iar procedura de vot va avea loc marţi, 24 noiembrie. 

La şedinţa CNA de marţi au fost prezenţi reprezentanţii mai multor societăţi care solicită licenţe. 

Florin Ciobîcă, reprezentantul SC A.G. Radio Holding SRL Bucureşti, a menţionat că s-a reuşit impunerea pe piaţa din România a două formate considerate de nişă: "Primul a fost Magic, pe care l-am pus în piaţă în 2009, în plină criză. (…) În 2011 am reuşit să impunem un alt radio considerat de nişă în România, Rock FM, care ulterior a performat foarte bine şi a intrat în categoria radiourilor mari. Bineînţeles că dorim să replicăm aceste poveşti în cât mai multe oraşe din ţară", a afirmat Ciobîcă. 

La rândul său, Nicoleta Popa, membru în consiliul de administraţie al SC ABC Plus Media SA Oradea, a afirmat că din 2008 nu a mai fost la un concurs de licenţe. "În această perioadă am încercat să ne consolidăm oarecum pe piaţă. Încercăm să ne extindem această acoperire", a declarat Nicoleta Popa. 

Directorul general al trustului, Călin Popa, a spus că se încearcă acoperirea la nivel naţional. "Avem 33 de frecvenţe în ţară, încercăm acum, după şase ani, să îmbunătăţim acoperirea la nivel de ţară. Dorim mult să intrăm în zona Moldovei, de aceea cea mai mare parte a frecvenţelor pe care le solicităm sunt din oraşe precum Iaşi, Piatra Neamţ, Vaslui, Bârlad, să acoperim partea de est a Munteniei, dar şi să întărim poziţia pe care o avem în Ardeal", a afirmat Călin Popa. 

Naţional FM cere 14 frecvenţe la: Brăila, Bârlad, Cluj-Napoca, Focşani, Hunedoara, Iaşi, Piatra Neamţ, Sighetu Marmaţiei, Sighişoara, Slobozia, Târnăveni, Urziceni şi Vaslui (două frecvenţe). 

Cătălin Striblea, reprezentant al SC Adevărul Life SRL Bucureşti, care solicită două frecvenţe la Bucureşti pentru Adevărul Live a declarat că proiectul vizează să aducă radioul înapoi la funcţia sa principală. "Am prezentat proiectul mai multor investitori şi am găsit înţelegere, dar şi o bază editorială, materială şi umană în cadrul trustului Adevărul Holding", a spus Striblea. "Muzica trebuie să fie pasageră în cadrul acestui radio", a adăugat Striblea.

 AGERPRES