„Elena Udrea a fost condamnată fără niciun fel de probă directă în afară de declarațiile denunțătorilor, declarații mincinoase”, a mărturisit avocatul ei, Veronel Rădulescu. Cum a ajuns aceasta în spatele gratiilor?
Elena Udrea, condamnată fără niciun fel de probă directă
Ovidiu Puțura, fost judecător, a mărturisit, în cadrul emisiunii TV „Culisele Statului Paralel” de pe Realitatea Plus, cum, în interiorul statului paralel, s-au făcut liste cu oamenii politici care urmau să ajungă în spatele gratiilor.
Spre exemplu, Elena Udrea și Rudel Obreja, ambii condamnați în dosarul penal Gala Bute.
Potrivit avocatului ei, Veronel Rădulescu, ea a fost condamnată de un judecător care nu a depus jurământul, iar completul de judecată nu a fost legal constituit. Ba mai mult, ea ar fi fost condamnată fără niciun fel de probă directă în afară de declarațiile denunțătorilor, declarații mincinoase.
„Este vădit faptul să a fost o făcătură de dosar”, susține avocatul ei. Potrivit spuselor sale, fostul ministru al Turismului „execută o pedeapsă absurdă, nelegală și pentru fapte absolut nedovedite”.
„Elena Udrea a fost condamnată fără niciun fel de probă directă în afară de declarațiile denunțătorilor, declarații mincinoase. Este vădit faptul să a fost o făcătură de dosar. Mai mult decât atât, am arătat și public, dar și în fața instanțelor de judecată că Elena Udrea fost condamnată în primă instanță de un complet nespecializat, din care a făcut parte un judecător care nu a depus jurământul.
Așa cum a mai fost o asemenea situație și o instanță din Franța a sancționat acest lucru, în apel a fost condamnată de judecătorul Ionuț Matei despre care nu cred că trebuie să mai vorbim pentru că știe toată lumea că executa întocmai ce îi solicita Statul Paralel, dar a fost condamnată de un complet nelegal constituit așa cum spune CCR și, cu toate astea, Udrea e singura care la ora actuală mai execută o pedeapsă absurdă, nelegală și pentru fapte absolut nedovedite”, a declarat avocatul ei într-o intervenție TV.
Ce condițiile trebuie să îndeplinească Elena Udrea ca să iasă din închisoare?
Elena Udrea așteaptă cu nerăbdare decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), programată pentru 16 septembrie 2024, care va decide dacă cererea sa de revizuire va fi admisă sau nu.
Cererea de revizuire înaintată de Elena Udrea se bazează pe un document emis de Serviciul Român de Informații (SRI). El ar conține informații conform cărora ea ar fi fost cercetată pe baza unor denunțuri false. În cazul în care cererea va fi admisă, ea ar putea fi eliberată. În plus, ar avea dreptul să solicite despăgubiri statului român, acuzându-l că condamnarea sa ar fi fost „regizată”.
Cererea de revizuire este o cale de atac extraordinară. Ea permite reexaminarea unei decizii definitive dacă sunt descoperite fapte sau situații care nu au fost cunoscute la momentul soluționării cauzei.