Credeați că piperul se folosește exclusiv în bucătărie, pentru a da aromă prepararelor? Greșit! Acest condiment poate face minuni și când vine vorba de combaterea furnicilor care, în acest anotimp, ne invadează bucătăria.
Furnicile pot aduce beneficii grădinăritului în diferite moduri: pot ajuta la o mai bună polenizare și la aerisirea solului datorită tunelurilor pe care le sapă. Dar, în același timp, furnicile pot deteriora structurile din lemn dacă ajung pe masa sau pe blatul din bucătărie. Iată însă că un ingredient pe care oricine îl are în cămară poate ajuta la combaterea micilor insecte, potrivit Housedigest.
Nimeni n-ar fi bănuit că una dintre cele mai comune insecte de pe planetă poate fi descurajată de unul dintre cele mai apreciate condimente din lume. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care caută mijloace cât mai ecologice pentru a elimina dăunătorii din case.
Pot contamina alimentele, răspândesc bacterii și pot provoca iritații ale pielii
În plus, posibilitatea de a folosi substanțe naturale, cum ar fi piperul, mai degrabă decât insecticide comerciale toxice, este reconfortantă pentru cei cu probleme respiratorii.
În general, furnicile sunt mai mult ceva enervant, văzându-le cum mărșăluiesc printre borcanele cu zahăr sau pe masă, decât un pericol grav pentru sănătate. Cu toate acestea, pot contamina alimentele, pot răspândi bacterii, pot provoca iritații ale pielii și reacții alergice la cei pe care îi ciupesc. Concluzia: furnicile sunt dezgustătoare și, cu cât scăpați mai repede de ele din casă, cu atât mai bine va fi întreaga familie.
Cum să folosiți piper pentru a ține furnicile departe de casă
O modalitate ideală de a scăpa de furnicile din bucătărie ar fi să le tăiați aprovizionarea cu alimente, eliminând din raza lor orice produs. La fel de probabil este că aveți la îndemână piper negru și piper cayenne, condimente pe care le folosiți în salate și la fripturi. Acum puteți folosi aceste condimentele de zi cu zi pe post de armă în războiul împotriva furnicilor – dar nu așa cum ați crede. Micile insecte nu se vor retrage din casă consumând condimentul; mai degrabă, aroma puternică a piperului va fi suficientă pentru a le irita simțul mirosului și a le determina să facă rapid cale întoarsă.
Totul se face strategic
Când puneți o capcană cu piper pentru furnici, trebuie să aveți o strategie. Începeți prin a identifica zonele din casă, în care ați văzut insectele adunându-se sau marșăluind în linie. De obicei, își fac simțită prezența pe pervazuri, la uși, în orificii de ventilație sau golurile din pereți și podele, lângă prize și țevi și în spatele aparatelor casnice. Odată localizate, presărați piper din abundență pentru a forma o barieră.
Este necesar să aplicați suficient piper, astfel încât aroma sa să fie simțită de la o poștă de micile insecte. O altă opțiune este să adăugați piper negru sau cayenne în apă, într-o sticlă cu pulverizator, să o agitați bine și să pulverizați amestecul direct pe furnici sau de-a lungul punctelor de intrare detectate.
Ce trebuie să faceți când utilizați piperul
Furnicile posedă un simț al mirosului foarte acut și merg în linie pentru că urmăresc mirosul lăsat de lider. Îndepărtând aceste urme de miros cu ajutorul piperului, perturbați tiparele de hrană și le forțați să- și găsească o nouă casă. Dar când creați astfel de bariere cu piper, fiți atenți la ceilalți ocupanți ai casei.
Este important să țineți animalele de companie și copiii mici departe de zonele pe care le-ați tratat cu piper, astfel încât să nu inhaleze, din neatenție, condimentul. După ce ați ridicat obstacolele cu piper, monitorizați-le cu atenție, timp de cel puțin 24 de ore. Ar trebui să observați o scădere a activității furnicilor; cu toate acestea, nu lăsați garda jos. Dăunătorii ar putea să invadeze noi locații cât timp sunt încă sub acoperișul vostru. Pentru a preveni acest lucru, păstrați bucătăria foarte curată, mai ales în lunile de vară, ștergând imediat alimentele scurse, spălând vasele murdare, golind coșurile de gunoi și aspirând firimiturile. Folosirea acestui condiment este eficientă dacă locuința nu a fost lovită de o infestare majoră!