Fie că îl evitați, fie că îl folosiți frecvent, este bine să știți că includerea coriandrului în dietă oferă beneficii pentru sănătate. Această plantă mică este plină de nutrienți și compuși care aduc un plus de sănătate în orice dietă.
Conține o concentrație mare de fitonutrienți
Se știe că folosirea unor plante în alimentație este benefică din mai multe motive, susțin specialiștii.
„Coriandrul este cu siguranță un plus pozitiv pentru o dietă sănătoasă”, susține Carrie Gabriel, dietetician din California.
„Conține o concentrație mare de fitonutrienți, cum ar fi flavonoidele, care au efecte antiinflamatorii și pot ajuta la prevenirea bolilor. De asemenea, coriandrul adaugă aromă diferitelor feluri de mâncare fără a adăuga sare sau zahăr”, , scrie Yahoo.
Din punctul de vedere al nutrienților, consumul a aproximativ nouă fire de coriandru alimentează corpul cu fibre, calciu, fier, acid folic, magneziu și multe altele în mai puțin de 20 de calorii.
Antioxidanți care luptă împotriva inflamațiilor din corp
În compoziția semințelor de coriandru se găsesc antioxidanți care luptă împotriva inflamațiilor din corp. Studiile efectuate pe animale arată că terpinele, quercitina și tocoferolii, compuși care se găsesc în aceste semințe, scad inflamațiile, stimulează imunitatea și au efecte neuroprotective, potrivit cercetătorilor americani.
A fost asociat cu mai puține convulsii în rândul persoanelor care suferă de epilepsie
În același timp, există și alte beneficii pentru sănătate. Consumul de coriandru a fost asociat cu mai puține convulsii în rândul persoanelor care suferă de epilepsie. Mai mult, datele sugerează că una din componentele principale din coriandru, numită linalol, poate ajuta la combaterea anxietății și bolii Alzheimer. Studiile pe animale sugerează că aportul de coriandru poate îmbunătăți memoria și poate ajuta la echilibrarea glicemiei.
Atenție! Poate încetini coagularea sângelui
Există și unele inconveniente legate de consumul de coriandru. De exemplu, această plantă poate interacționa cu anumite medicamente pentru subțierea sângelui și poate încetini coagularea sângelui când este consumat în exces.
În general, coriandrul poate fi un adaos extrem de sănătos la dietă și un înlocuitor excelent pentru ingredientele bogate în sodiu și grăsimi atunci când avem nevoie de mai multă aromă.