După piper, este cel mai folosit condiment, iar în cinstea lui au fost construite până și muzee. Semințele de muștar pot fi un mare plus într-o dietă. Nu doar semințele, ci și alte părți ale plantei de muștar sunt comestibile și foarte hrănitoare, potrivit Times of India.

Unul dintre cele mai sănătoase condimente, muștarul este cunoscut pentru că are în semințele de muștar nutrienți care ar putea ajuta la pierderea în greutate. Bogat în fier, calciu, seleniu și fosfor, muștarul este, de asemenea, o sursă puternică de antioxidanți. Vestea bună este că nu conține zahăr adăugat, așa că îl puteți folosi cu încredere în demersul de a arde grăsimi.

O linguriță de muștar conține aproximativ cinci calorii

Anumite ajustări în dietă și în stilul de viață pe măsură sunt foarte importante dacă vrem să slăbim. Adăugarea muștarului poate fi o astfel de ajustare.

O linguriță de muștar conține aproximativ cinci calorii. Acesta este motivul pentru care muștarul este considerat un înlocuitor sănătos pentru condimentele bogate în grăsimi, cum ar fi maionez sau sosurile de salată.

Pot, de asemenea, să reducă riscurile asociate cu bolile cronice

Mai exact, muștarul conține glucozinolați, compuși care conțin sulf și care se găsesc de obicei în legumele crucifere. Nu doar că stimulează apărarea antioxidantă a organismului, ci luptă și împotriva daunelor oxidative, pentru a proteja de boli. O cauză cunoscută a inflamației, deteriorarea oxidativă, este asociată cu obezitatea, creșterea în greutate și acumularea de grăsime în organism.

Semințele de muștar sunt bogate în diferite tipuri de nutrienți care nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar pot, de asemenea, să reducă riscurile asociate cu bolile cronice. Muștarul conține fier, calciu, seleniu și fosfor, iar toate aceste minerale ajută la stimularea metabolismului și, ulterior, la pierderea în greutate. Semințele de muștar,  de culoare culoarea galbenă sau neagră, ne ajută să combatem și acumularea de grăsime viscerală.

Alte beneficii neștiute

Muștarul protejează împotriva unor boli precum cancerul și Alzheimer. Nu doar că aduce savoare gustului alimentelor, dar este benefic și pentru digestie. De asemenea, se spune că muștarul ține durerile de cap la distanță.