Marti, titlurile Condmag au inceput prima sedinta de tranzactionare la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), la o cotatie de 2,49 lei pe actiune. Astfel titlurile au inceput sedinta de tranzactionare cu un avans de 6,87% comparativ cu ultimul pretul de pe piata Rasdaq, insa cotatia s-a redus semnificativ spre finalul sedintei.

 

Compania – specializata in constructia conductelor magistrale de gaze, petrol, titei, apa si alte fluide si a instalatiilor tehnologice aferente acestora – si-a propus pentru acest an sa obtina venituri de circa 40 de milioane de euro. In 2006 societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 104.486.295 lei (30 de milioane de euro) si un profit net de 3.593.258 lei (circa 1 milion de euro).

 

“Avem proiecte ambitioase si contracte semnate de circa 60 de milioane de euro. In acest an avem si un program de investitii generos”, a declarat Liviu Tatar, directorul Condmag cu ocazia listarii companiei la categoria a doua a BVB.

 

Conducerea bursei a aprobat, la 5 iulie, transferul actiunilor Condmag de pe piata Radaq, la categoria a doua a BVB. “Cu siguranta, admiterea firmei noastre pe aceasta piata de capital va consolida atat valoarea actiunilor cat si interesul investitorilor economici in tranzactionarea actiunilor. In viitorul apropiat anticipam o crestere a interesului fondurilor de investitii straine, unele dintre acestea facand deja parte din structura actionariatului, precum si implicarea societatii pe piata externa”, au declarat reprezentantii Condmag. Operatiunea de transfer a fost intermediata de SSIF Broker.

 

Conducerea societatii si-a propus de altfel admiterea societatii la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti. “Dupa sase luni in care firma se va obisnui cu rigorile BVB, spream sa avem Condmag la prima categorie a bursei, daca lichiditatea va fi buna”, a spus Rares Nilas, membru in Comisia de Cotare la Bursa de Valori Bucuresti.

 

Principalii clienti ai Condmag sunt: Transgaz Medias, Romgaz Medias, E.ON Gaz, Romania Tg. Mures, Distrigaz Sud – Bucuresti. Printre clientii companiei se numara si Petrom, CET, Falcon Oil & Gas; consilii locale, primarii, prefecturi.

 

Condmag are in vedere o dezvoltare a serviciilor si lucrarilor avand ca obiectiv cresterea cotei pe piata si realizarea de lucrari de calitate. Conducerea companiei si-a propus marirea cotei de piata cu lucrari de constructii si instalatii pentru Romgaz Medias, vizand modernizari de statii de comprimare gaze, conducte colectoare de gaze, statii de uscare. Se are invedere si asocierea cu antreprenori de specialitate din Europa pentru executarea de lucrari pe piete internationale.

 

Sursa: Capital