Un grup de acţionari ai ArcelorMittal Roman (PTRO), printre care SIF Moldova, propune iniţierea acţiunii în răspundere împotriva directorului general, administratorilor şi auditorului financiar al companiei şi cere informaţii cu privire la un proces intentat de firma Canadian Natural Resources.

Consiliul de Administraţie al companiei a convocat Adunarea generală a acţionarilor pentru 11 august, se arată într-un raport al ArcelorMittal Tubular Products Roman transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Auditorul financiar al companiei este firma Deloitte Audit SRL.

Grupul de acţionari solicită conducerii ArcelorMittal Roman explicaţii cu privire la neraportarea faptului că firma Canadian Natural Resources Limited a intentat proces împotriva companiei siderugice.

De asemenea, acţionarii mai solicită infomaţii referitoare la vânzarea a 100% din acţiunile deţinute la ArcelorMittal Tubular Products Galaţi şi la preţul tranzacţiei, de 5.000 de euro.

Pe ordinea de zi mai figurează prezentarea unui plan de redresare a companiei şi analiza managementului ArcelorMittal Roman.

Grupul siderurgic ArcelorMittal deţine în România patru combinate siderurgice, la Galaţi, Iaşi, Hunedoara şi Roman, operatorul portuar Romportment Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

SURSA: Mediafax