Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au semnat un protocol de colaborare inter-institutional pentru inceperea schimbului de date si informatii intre cele doua autoritati, in scopul intaririi stabilitatii si integritatii sistemului de pensii private, informeaza un comunicat CSSPP.

Scopul colaborarii intre CSSPP si ANPC este realizarea unei informari cat mai corecte a consumatorilor, pentru protejarea intereselor economice ale consumatorilor – participanti la sistemul pensiilor private.

Potrivit comunicatului, CSSPP si ANPC vor acorda o atentie deosebita publicitatii si vor supraveghea campaniile publicitare promovate de catre viitorii administratori.

Protocolul mai prevede actionarea comuna impotriva publicitatii inselatoare practicate de companii neautorizate de catre CSSPP ca administratori de fonduri de pensii private, si efectuarea de investigatii sau anchete avand ca obiect verificarea legalitatii operatorilor economici din sistemul pensiilor private si a modului de prestare a serviciilor financiare.

Totodata, prin acest acord CSSPP si ANCP vor solutiona petitii/plangeri, reclamatii sau sesizari care vor semnala incalcarea drepturilor consumatorilor – participanti la sistemul pensiilor private, si se vor informa reciproc asupra acelor proiecte de acte normative care au ca obiect reglementarea serviciilor din domeniul pensiilor private si al protectiei drepturilor consumatorilor.

Sursa: Capital 04 Aprilie 2007