‘Piaţa energiei solare din România are un mare potenţial de creştere pe viitor, iar guvernul are scopuri ambiţioase pentru producţia de energii regenerabile’, după cum declară Alexander Gorski, din partea conducerii companiei.

Compania menţionată este întreprinzătorul general al acestui proiect şi se ocupă de tot ceea ce presupune proiectarea şi construcţia suprafeţei generatorului. În plus, generatorul dispune de certificate ecologice şi de acorduri privitoare la contorul volumului de curent, astfel că energia solară este cumpărată la un preţ prestabilit.

Pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare peste 8.000 de module fotovoltaice produc peste 2.700 de megawaţi-oră pe an, un volum suficient pentru 770 de gospodării, după cum semnalează sursa citată. În plus, sunt evitate astfel aproximativ 1.400 de tone de emisii dăunătoare de bioxid de carbon.

‘În prezent, România acoperă aproximativ două treimi din nevoia de electricitate prin producţia internă. Iar în faţa cererii de energie, şi astfel ca aceasta să poată fi acoperită rapid, pe măsura ritmului de creştere, un rol din ce în ce mai important îl vor avea marile instalaţii de energie solară. Noi vrem să ne extindem afacerea pe acest segment pe viitor, iar cu experienţa de ani de zile în planificarea şi implementarea de proiecte mari, le oferim investitorilor locali şi străini cea mai bună calitate şi cea mai mare siguranţă pentru investiţii’, mai asigură reprezentantul conducerii Conergy.
Sursa: Agerpres