Documentul care prezintă principalele proiecte de infrastructură pe care statul român intenționează să le implementeze, va fi dezbătut într-o ședință cu oficialii Comisiei Europene, ca ultimă fază până la aprobare, a declarat la conferința Capital pe Transporturi, Marcel Boloș, secretar de stat în ministerul Transporturilor.
"A fost greu să ajungem în acest stadiu cu acest document. Mai avem o dezbatere finală la CE pe 22 martie această fiind ultima dezbatere. Apoi va putea intra pentru aprobare. Nu sunt doar proiecte aruncate pe hârtie", a declarat Boloș. Acesta a mai declarat că masterplanul se va aproba în guvern până pe 15 aprilie. Iar până la finalul lunii martie acesta va fi trimis Parlamentului pentru aprobare.
Masterplanul a fost pus în dezbatere publică, au fost organizate o serie de dezbateri publice, în care cei interesați au putut să-și expună punctele de vedere asupra proiectelor. Unul dintre criteriile asupra căruia s-a discutat cu membrii CE a fost cel al sustenabilității economice. "Este pentru prima dată când România are coridoare de importanță internațională. Dacă cineva ar schimba traseul acestor coridoare este prevăzută o pedeapsă cu privarea de libertate", a declarat Boloș.
Masterplanul va fi implementat până în anul 2030 când vine vorba de infrastructura de transport.
O altă prioritate a noastă este cea legată de accelerarea implementării infrastructurii de transport. Are două componente, una dintre ele presupune că nu va mai fi nevoie de avize pentru autorizația de construire, a mai explicat secretarul de stat.
În cadrul CNADNR a fost înființat un departament de proiectare, pentru anumite categorii de lucrări (mai simple reabilitări de drumuri naționale), care ne va ajuta la recuperarea perioadelor de timp necesare întocmirii studiilor de fezabilitate.
Mulţumim partenerilor Vesta, Grampet, Bilka, International Lazar Company şi Patronatului Societăţilor din Construcţii pentru implicarea în susţinerea Conferinţei CAPITAL – Construcţii şi Infrastructură 2016.
EXCLUSIV! Conferința CAPITAL pe Transporturi: Angajații CNADNR vor fi pe șantier