Înainte de reducerea TVA la alimente, evaziunea fiscală in sectorul produselor de carne era de aproape 70%, a spus președintele Cris-Tim, Radu Timiș, precizând că multe companii care faceau evaziune erau sponsori in campanii electorale, astfel că autoritățile nu doreau anterior să ia măsuri de relaxare fiscală.
Potrivit lui Radu Timiș, care deține și funcția de președintele al Asociației Române a Cărnii, în România există 274 de producători, din care aproximativ 100 făceau evaziune fiscală de peste 10 milioane de euro
"Din primele date pe care le avem estimăm că aproximativ 5-6% din piața gri din sector a trecut în zona albă ca urmare a reducerii TVA la 9% de la 1 iunie 2015", a spus Timiș, precizând că până la finele anului rezultatele vor urma să fie vizibile.
"Consumul nu știu dacă a crescut cu mai mult de 12% în aceste trei luni de la reducerea TVA, dar la Cris-Tim avem o creștere de peste 25%", a spus Radu Timiș.
"Întregi campanii electorale au fost susținute de către cei care făceau evaziune fiscală. (…) Acum nivelul de 9% nu mai este atractiv, așa că estimăm o reducere a evziunii", a spus omul de afaceri. "A început să se albească o parte din ceea ce se vindea la negru", a adăugat Radu Timiș.
Stire în curs de actualizare
Daca ne uitam ce e in dubai, vedem ca tot ce e impozit e 10%, e competite egala pt toata lumea.