Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2024”, ediția a VIII-a, va avea loc în luna mai

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2024”, ediția a VIII-a

SURSA FOTO: Galatia 2024

Galatia 2024 se pregătește să găzduiască cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală, ce va avea loc în perioada 15-19 mai. Tema principală a evenimentului va fi „Interdisciplinaritatea în Psihiatrie și Inteligența Artificială”.

Galatia 2024. Inteligența Artificială și misterele minții umane

Galatia 2024 se pregătește să găzduiască cea de-a VIII-a ediție a Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală, ce va avea loc în perioada 15-19 mai. Tema principală a evenimentului va fi „Interdisciplinaritatea în Psihiatrie și Inteligența Artificială”.

La fel ca în edițiile anterioare, Galatia 2024 va atrage medici psihiatri din diverse țări, medici de familie și specialiști din alte domenii medicale care interacționează cu psihiatria. De asemenea, evenimentul va fi marcat de prezența farmaciștilor, psihologilor, filosofilor, sociologilor, asistenților medicali și altor specialiști din domenii conexe. Conferința va oferi participanților un format dinamic, în care speakerii de renume vor aduce cele mai recente informații, practici și tendințe din domeniul psihiatriei și al inteligenței artificiale.

„Omenirea a intrat într-o noua etapă: cea a inteligenței artificiale. Poate că la început mulți dintre noi am privit cu septicism această adevărată revoluție a informaticii. Treptat, însă, Inteligența Artificială și-a demonstrat utilitatea pe scară largă în știință, inclusiv în domeniul medicinei.

Și, pentru că am încercat mereu să abordăm despre cele mai fierbinți subiecte ale științei, în acest an tema centrală a conferinței va fi „Interdisciplinaritatea în Psihiatrie și Inteligența Artificială”, o fuziune provocatoare care deschide posibilități extraordinare pentru progresul în sănătatea mintală.

Vom avea și o secțiune specială dedicată prezentării modalităților de realizare a studiilor clinice. Această temă aduce în prim-plan inovații și cercetări de ultimă oră în domeniul farmaceutic, progresul științific și aplicabilitatea practică în domeniul medical. Lumea se schimbă încontinuu, iar datoria noastră este aceea de a ține pasul cu vremurile și de a valorifica la maximum progresele din domeniul informaticii”, a declarat Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele Conferinței.

Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară (SURSA FOTO: Galatia 2024)

Burse de studiu „Prof. Univ. Dr. Marin Burlea”

Se vor acorda Burse de Studiu „Prof. Univ. Dr. Marin Burlea” pentru copiii defavorizați din sistemul de protecție a copilului, într-o mișcare care aduce un omagiu memoriei acestui distins profesor. Câte cinci copii din județele Galați și Brăila vor primi burse lunare în valoare de 500 de lei timp de un an, în recunoașterea eforturilor lor școlare remarcabile.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos Galați – Facultatea de Medicină și Farmacie – și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în colaborare cu Universitatea „Danubius” Galați, Colegiul Medicilor din România, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” – Iași, Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și Academia Română.

Doriți să vă înscrieți? Faceți-o AICI.

SURSA FOTO: Galatia 2024