‘Ambasadorul Egiptului Abderahman Salah Eldin (…) este declarat ‘persona non grata’, în conformitate cu principiul reciprocităţii pe care se bazează relaţiile internaţionale’, a declarat Ministerul într-un comunicat, după ce l-a convocat pe oficialul egiptean în funcţie la Ankara.

Egiptul l-a expulzat sâmbătă pe ambasadorul Turciei la Cairo ca urmare a afirmaţiilor premierului turc Recep Tayip Erdogan, care a condamnat represiunea împotriva islamiştilor declanşată de noile autorităţi egiptene, a anunţat Ministerul de Externe egiptean.
Și Egiptul l-a expulzat sâmbătă pe ambasadorul Turciei la Cairo ca urmare a afirmaţiilor premierului turc Recep Tayip Erdogan, care a condamnat represiunea împotriva islamiştilor declanşată de noile autorităţi egiptene, a anunţat Ministerul de Externe egiptean, relatează France Presse.

În plus, ambasadorul egiptean, rechemat pe 15 august la Cairo, nu se va întoarce în post la Ankara, reprezentarea diplomatică a Egiptului în Turcia urmând să fie redusă la nivel de însărcinat cu afaceri, a precizat ministerul.

Aceste decizii intervin în urma declaraţiilor făcute de premierul Erdogan, calificate de Cairo drept ”o ingerinţă inacceptabilă în afacerile interne ale Egiptului şi o provocare”, potrivit explicaţiilor lui Badr Abdelaty, purtător de cuvânt al diplomaţiei egiptene.
Sursa: Agerpres