Conflictul dintre Romprest și Clotilde Armand se reaprinde violent. Compania de salubritate amenință din nou că nu mai ridică gunoiul, în urma nesfârșitelor neînțelegeri cu administrația Sectorului 1 al Capitalei. Criza gunoiului în Sectorul 1 a fost declanșată la sfârșitul anului 2020 de primarul USR.
Conflictul dintre Romprest și Clotilde Armand se reaprinde violent, iar cei care vor suferi cel mai mult vor fi din nou bucureștenii.
Dincolo de problemele pe care le are cu contestarea de către adversari și detractori a faptului că ar fi câștigat cu adevărat alegerile, Clotilde Armand se arată a fi incapabilă să rezolve problema salubrității Sectorului 1.
Conflictul dintre Romprest și Clotilde Armand se reaprinde violent. ”Prestaţiile se vor dimensiona corespunzător cu valoarea serviciilor achitate”
În cursul zilei de miercuri, 12 mai, compania de salubrizare Romprest a transmis o notificare către Consiliul Local Sector 1 și către Primăria Capitalei. Compania anunță modificări cu privire la modul în care vor fi ridicate deșeurile din sector, în cazul în care nu vor fi achitate datoriile Primăriei Sector 1.
Mai exact, Romprest anunță că va ridica mai puține gunoaie și mai rar, iar acest fapt ar urma să conducă la noi acumulări de gunoaie pe străzi.
„În cazul în care facturile pentru prestaţia curentă nu vor fi achitate cu celeritate, ca o consecinţă directă a refuzului în mod nejustificat la plată a prestaţiilor confirmate în perioada ianuarie-martie 2021 şi având în vedere debitul total depăşit de scadenţa în valoare de 113,88 milioane lei, vom aplica clauzele contractuale privind reducerea cantităţii serviciilor presate.
Începând cu data de 17.05.2021 prestaţiile se vor dimensiona corespunzător cu valoarea serviciilor achitate, ca urmare a neexecutării corespunzătoare a obligaţiilor contractuale asumate de către Delegatar prin Contractul de delegare”, precizează Romprest.
Totodată, compania anunță că sumă restantă se ridică la 113,8 milioane de lei, iar dintre aceștia 11,5 milioane de lei sunt pensalizări pentru neplata în mod nejustificat a facturilor restante.
”Criza este departe de a se încheia și există șanse să se acutizeze”
Conflictul dintre Romprest și Primăria Sectorului 1 a început după alegerile locale de anul trecut și instalarea în funcție a noii administrații.
”Criza gunoiului în Sectorul 1, declanșată la sfârșitul anului 2020 de Primarul Clotilde Armand, și continuată de prietena ei pusă la conducerea CMPGB, este departe de a se încheia și există șanse să se acutizeze, pentru că, deasupra interesului public de menținere a curățeniei în oraș, se află interesul de sifonare a banilor prin atribuirea de contracte preferențiale.
Modul în care administrația acționează în raporturile cu Compania Romprest Service SA, prin neplata datoriilor acumulate și neacceptarea la plată a facturilor pentru serviciile prestate si confirmate, nu doar blochează activitatea economică a societatii, dar pune în pericol si locurile de muncă ale celor 3.000 de angajați ai companiei, dintre care peste 1.700 intervin doar pe raza Sectorului 1”, se arată într-un comunicat anterior emis de compania de salubritate.
”Lăsând la o parte cantitatea estimata a deseurilor care ar urma să fie ridicate în acest an din parcurile și grădinile din Sectorul 1, cu mult sub-evaluata fata de cea reala, rezultata din analiza situației comenzilor anterioare lansate de catre aceiași funcționari publici pentru ridicarea deșeurilor, și mai flagrantă este falsificarea procedurii de achiziție inițiate de catre CMPGB.
Instituția condusă de Alina Drăghiciu, nimeni alta decât prietena actualului Primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a contractat serviciile unui operator care nu are autorizarea necesară pentru a interveni pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1.
Amintim că, Romprest deține dreptul exclusiv de a presta activitatea de colectare si transport al deșeurilor pe raza administrativ-teritorială a Sectorului 1, în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubritate atribuit prin licitație publică de catre Consiliul Local al Sectorului 1 si în conformitate cu Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor.”, arată Romprest.