Aleșii Camerei Reprezentanților au votat legea în unanimitate. Aceasta fusese deja adoptată de către Senat, cu sprijinul celor două partide, iar președintele SUA, Joe Biden urmează să promulge legea.

Serviciile de informații americane vor fi nevoite să declasifice toate informațiile despre COVID-19

Avril Haines, directoarea pentru Informații Naționale, va avea ulterior 90 de zile la dispoziție pentru a declasifica „orice informaţii despre potenţiale legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan şi originea coronavirusului”.

În această provincie chineză, în urmă cu peste trei ani, a apărut un nou coronavirus, responsabil pentru COVID-19, după care s-a răspândit în toată lumea și a ucis cel puţin şapte milioane de oameni.

Pentru a preveni și a combate mai eficient o viitoare pandemie, comunitățile științifice au încercat să determine originea virusului.

Audiată în Congres în cursul acestei săptămâni, Avril Haines a spus că există un consens larg asupra faptului că nu este vorba de „nicio armă biologică, nici de o manipulare genetică”. Potrivit acesteia, comunitatea științifică americană este împărțită între susținătorii ipotezei „unei scurgeri din laborator” şi cei ai „expunerii la un animal contaminat”.

Pandemia de COVID-19, rezultatul unui accident de laborator?

Vă reamintim că la sfârșitul lunii februarie, Departamentul american al Energiei a venit cu teoria conform căreia pandemia de COVID-19 ar fi rezultatul unui accident de laborator.

Un raport clasificat al serviciilor de informații furnizat Casei Albe și membrilor cheie ai Congresului a declarat că virusul s-a răspândit probabil din cauza unui incident într-un laborator chinez, a relatat duminică WSJ.

Departamentul pentru Energie fusese anterior indecis cu privire la sursa virusului, iar noua concluzie a apărut în urma unor noi informații.

Acum, punctul de vedere al Departamentului pentru Energie a ajuns în concordanță cu cel al FBI, care a concluzionat că un accident într-un laborator chinez a dus la răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, deși noua concluzie a Departamentului Energiei a fost făcută pe baza unor noi informații, ea este în continuare luată cu „încredere scăzută”, iar un purtător de cuvânt a refuzat să discute orice detaliu al investigației, potrivit Wall Street Journal.

China continuă să nege orice afirmație conform căreia virusul ar fi provenit dintr-o scurgere de laborator și a sugerat, de asemenea, că acesta ar fi provenit din afara țării.