Biden a lansat deja cea mai mare intervenție pe piețele energetice din ultimul deceniu. După decizia privind recurgerea la rezervele strategice de petrol, urmează să interzică companiilor petroliere americane să trimită petrol peste ocean.
Instrucțiunile recente ale lui Biden către Comisia Federală pentru Comerț denotă o absurditate, potrivit unei analize semnate de Deroy Murdock pe site-ul NewYorkPost.
Joe Biden a invocat „dovezi tot mai mari ale comportamentului anti-consumatori al companiilor de petrol și gaze”, cerând Comisiei Federale pentru Comerț să „recurgă la toate instrumentele dacă descoperiți vreo faptă greșită”.
Este oare Biden atât de cinic pentru a da vina pe Big Oil pentru un fiasco național pe care l-a creat? Sau este atât de inconștient încât nu vede legătura dintre prețurile mai mari la pompe și propriul său război împotriva petrolului?
În iunie 2007, Biden vorbea la CNN despre planul său de a reduce costurile benzinei: „În calitate de președinte al Statelor Unite, voi apela la Departamentul de Justiție pentru a investiga toată această problemă a creșterii prețurilor”.
Când Biden a rostit o astfel de aberație fără temei, Associated Press l-a pus imediat la locul lui:„Există puține dovezi privind fapte neortodoxe care ar sta în spatele prețurilor mai mari la benzină, așa cum sugerează Biden.”
Ar fi o naivitate din partea lui Biden să nu recunoască modul în care ostiltatea sa și a echipei sale împotriva petrolului a dus la creșterea până la cer și mai sus a costurilor combustibilului. În mai puțin de 11 luni, această administrație a reușit ceva ce nimeni n-a mai reușit.
A anulat proiectul controversatului oleoduct Keystone XL dintre Canada şi SUA. A amenințat cu sabotarea conductei Enbridge Canada-Michigan. A oprit închirierea de petrol și gaze pe terenuri federale.
A propus o taxă pe metan, care ar putea costa această industrie până la 10 miliarde de dolari anual. A încurajat activiștii de stânga să facă presiuni asupra finanțatorilor pentru a nu mai finanța companiile petroliere.
Și care au fost consecințiele acestui război pe mai multe fronturi împotriva petrolului? Exact cele anticipate
În octombrie, forajele de petrol din SUA au scăzut cu 38%, față de octombrie 2019. Cu oferta în scădere și cererea în creștere (pe măsură ce instabilitatea legată de COVID s-a atenuat), benzina fără plumb era vândută cu amănuntul, pe 25 octombrie, la 3,38 dolari per galon, comparativ cu 2,59 dolari, pe 28 octombrie 2019, în creștere cu 30,5%. De asemenea, forarea gazelor naturale a scăzut cu 28,9 %, în timp ce prețurile au fost de 5,90 dolari pentru 100.000 de BTU, față de 2,45, în creștere cu 140,8%.
Sadismul echipei Biden față de cetățenii americani dezvăluie latura fanatismului său anti-petrol. În 2019, Biden le promitea alegătorilor din New Hampshire: „Vă garantez. Vom pune capăt combustibililor fosili.”
Având în vedere ura viscerală a echipei Biden față de petrol, acțiunile sale de-acum sunt total incoerente. Pentru a scăpa de iadul politic al ceea ce ei consideră ”Paradisul prețului ridicat al gazelor”, Biden imploră acum OPEC și Kremlinul să crească producția de petrol. E ca și cum Liga Anti-Saloon, care a făcut lobby pentru prohibiție în SUA, ar implora Scoția să stimuleze producția de whisky după închiderea distileriilor din SUA.
Bizuirea pe Orientul Mijlociu și pe Moscova pentru energie subminează, de asemenea, obiectivele de mediu ale lui Biden. Petrolul nord-american traversează în cel mai curat mod teritoriul SUA (și granița cu Canada) prin conducte neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon. În schimb, petrolul arab și rus trebuie să traverseze oceanele și să se apropie de porturile americane cu tiruri care ard combustibil și generează emisii.
Biden ar trebui să pună capăt războiul său de autocombustie împotriva petrolului pentru a tăia de la rădăcină principala cauză a prețurilor ridicate la energie.