‘Regele Mihai a fost, este şi va rămâne unul dintre reperele noastre, o personalitate politică în dreptul căreia istoria se înclină. Se înclină astăzi cu ocazia pierderii şi se îndatorează să-şi aducă omagiul, alături de adevărul nedistorsionat, al unui rege care şi-a iubit ţara dincolo de frontierele exilului şi dincolo de moarte. Suntem datori să cinstim memoria unui rege tânăr care a asigurat acel suflu ‘altfel’ într-o lume decimată de război şi ulterior într-o lume cenuşie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea Război Mondial îi este îndatorată, pentru că prin acţiunile sale a contribuit la sfârşitul războiului’, se arată într-un comunicat transmis de PNL Bucureşti.
În expunerea de motive, consilierii au reliefat că a existat o perioadă în care întreaga şosea a purtat numele Regelui Mihai: 1940-1944.
‘România îi este datoare. Pentru România, Regele a fost speranţa. Începând cu anul 1921, a adunat în sine valorile primordiale ale poporului român, iubirea, visele, demnitatea, devenind prin faptele sale şi prin ceea ce a însemnat, un Suveran – Model. Capitala ţării este datoare să îi cinstească memoria aşa cum se cuvine’, se mai arată în comunicat. AGERPRES