Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care firma Premium Pork Commercial intenţionează să preia activităţile desfăşurate de Danbred Argeş, Agroprod Benţa Nicu, Agro Consulting Chiriac şi Slobozia Food Production în domeniul reproducţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare, transmite autoritatea de concurență într-un comunicat.

Potrivit sursei menționate, Premium Pork Commercial face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creşterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea unor ferme

Trebuie menționat că activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducţie şi patru ferme de îngrăşare. De asemenea, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

„Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Premium Pork Commercial SRL intenționează să preia activitățile desfășurate de Danbred Argeș SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL și Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelorcătre abatoare.

Premium Pork Commercial SRL face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creșterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare. Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducție și 4 ferme de îngrășare.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei(nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată deConsiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, este scris în comunicatul respectiv.

Ce va face autoritatea de concurență în 2021?

Cătălin Suliman și Georgeta Gavriloiu au făcut mai multe previziuni legate de activitatea Consiliului Concurenței în acest an. Se preconizează că în 2021 vom asista la o accelerare a finalizării unor investigații mai vechi și declanșarea de noi investigații.

„In 2021 vom asista cel mai probabil la o accelerare a finalizării unor investigații mai vechi și declanșarea de noi investigații.

De asemenea, anticipăm anumite modificări și evoluții în privința modalităților de investigare punându-se accent pe zona electronică. Consiliul Concurenței se află la un moment de preluare a mai multor responsabilități, în special în domeniul digital.

Autoritatea a demonstrat că rămâne o instituție de top și că are potențialul de a fi revoluționară în materie de concurență.

Rămâne de văzut dacă autoritatea va continua în zona de modernizare și prevenție sau va pune mai mult accentul pe zona sancționatorie.

Dacă tendința de sancționare se va accentua și amenzile vor fi semnificative există riscul ca unele decizii să destabilizeze ecosistemul de concurență și să genereze incertitudine în anumite segmente de piață”, transmis aceștia.