Consiliul General al Capitalei se întrunește luni într-o nouă ședință care va începe la ora 10:00. Pe ordinea de zi sunt incluse 34 de proiecte de hotărâre, printre care alegerea viceprimarilor, înfiinţarea unei comisii pentru monitorizarea companiilor municipale, desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti în adunări generale ale acţionarilor din 28 de societăţi comerciale.
Proiectele de pe ordinea de zi vizează:
-alegerea viceprimarilor Capitalei; propunerile USR PLUS şi PNL pentru funcţiile de viceprimari sunt Vlad Voiculescu şi, respectiv, Stelian Bujduveanu.
-depunerea jurământului de către zece consilierii supleanţi validaţi prin Încheierea Judecătoriei Sectorului 1.
-înfiinţarea unei comisii speciale pentru monitorizarea companiilor municipale. Aceasta va fi alcătuită din nouă consilieri municipali şi ar urma să funcţioneze pentru o perioadă de doi ani. Comisia va prezenta CGMB, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei şi verificării.
Printre obiectivele comisiei se numără: analizarea activităţii economice a societăţilor comerciale înfiinţate în subordinea CGMB sau unde acesta este acţionar; evaluarea îndeplinirii obiectivelor pentru care au fost înfiinţate societăţile comerciale aflate în subordinea CGMB, acolo unde astfel de obiective au fost trecute în notele de fundamentare care au stat la baza hotărârilor de înfiinţare a societăţilor; evaluarea activităţii de management a membrilor Consiliului de Administraţie numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor.
-28 de proiecte privind desemnarea reprezentanţilor municipiului Bucureşti, prin Consiliul General al Capitalei, în adunări generale ale acţionarilor din 24 de companii municipale, Societatea de Transport Bucureşti STB SA, societatea Service Ciclop SA, SC REBU SA şi SC Apa Nova Bucureşti SA.
-înfiinţarea unei comisii speciale pentru inovare şi transformare digitală. Aceasta va fi compusă din nouă consilieri generali şi va funcţiona pe o perioadă de doi ani. Comisia va prezenta Consiliului General, din şase în şase luni, rapoarte cu propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei.
Printre obiectivele acesteia se numără: tranziţia de la o administraţie împovărată de birocraţie şi netransparentă la una digitalizată deschisă; simplificarea şi eficientizarea interacţiunii dintre administraţia publică şi cetăţeni, precum şi dintre administraţia publică şi agenţi economici; crearea unui set coerent de politici, măsuri şi procese de guvernare digitală.
Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei