Principiile reprezintă un cadru ce are  în vedere așteptări clare din partea consumatorilor, a investitorilor și a lanțului de aprovizionare, în ceea ce privește mineritul responsabil cu aur.

Consiliul Mondial al Aurului, în colaborare cu membrii săi, companiile mondiale miniere de aur, a stabilit principiile care abordează problemele cheie de mediu, sociale și de guvernare pentru sectorul minier de aur.

Obiectivul Consiliului Mondial al Aurului este ca principiile responsabile cu mineritul aurului să devină un cadru credibil și recunoscut pe scară largă prin care companiile miniere de aur să poată oferi încredere că aurul lor a fost produs în mod responsabil.

Consiliul Mondial al Aurului recunoaște că problemele legate de mediu, sociale și de guvernare devin din ce în ce mai importante pentru consumatori.

Principiile responsabile cu exploatarea aurului sunt destinate să recunoască și să consolideze standardele și instrumentele existente într-un cadru unic.

Companiile care implementează principiile responsabile cu exploatarea aurului vor fi obligate să obțină asigurare externă de la un terț, furnizor independent de asigurare. Acest lucru va oferi o încredere suplimentară cumpărătorilor de aur că aurul pe care îl cumpără este extras și obținut în mod responsabil.

„Respectarea principiilor puternice de mediu, sociale și de guvernare ar trebui să fie părțile cheie a oricărei activități responsabile cu exploatarea aurului și, ca atare, membrii Consiliului Mondial al Aurului au colaborat, împreună cu părțile interesate ale industriei, pentru a dezvolta Principiile responsabile cu exploatarea aurului. Având în vedere problematica susținută de către membri asupra îmbunătățirii performanței de mediu, sociale și de guvernare, formalizarea Principiilor Responsabile cu Mineritul de Aur este o evoluție naturală a practicilor noastre zilnice de lucru. Sper că aceste principii vor fi adoptate pe scară largă, nu numai de companiile membre, ci de industrie mai pe larg”, a declarat Gary Goldberg, CEO al Newmont Goldcorp, care a supravegheat această inițiativă în numele Consiliului Mondial al aurului.

Terry Heymann, directorul financiar al Consiliului Mondial al Aurului, a declarat: „Scopul nostru este ca principiile responsabile cu mineritul aurului să consolideze încrederea în aur și în industria minieră a aurului. Consumatorii, investitorii și lanțul de furnizare de aur vor putea cunoaște, cu încredere, că aurul lor a fost obținut în mod responsabil. Principiile includ păreri de la peste 200 de organizații și persoane pe parcursul a două runde de consultații și sunt concepute pentru a susține funcționarea eficientă a pieței aurului. „

Principiile pot fi accesate aici.

Consiliul Mondial al Aurului

Consiliul Mondial al Aurului este o organizația de dezvoltare a pieței pentru industria aurului. Scopul nostru este de a stimula și susține cererea de aur, de a oferi lideri din industrie și de a fi autoritatea globală pe piața aurului.

Dezvoltăm soluții, servicii și produse bazate pe aur, pe o perspectivă autorizată a pieței și colaborăm cu o serie de parteneri pentru a pune ideile noastre în acțiune. Drept urmare, creăm schimbări structurale ale cererii de aur în sectoarele cheie ale pieței. Oferim informații despre piețele internaționale ale aurului, ajutând oamenii să înțeleagă necesitatea de conservare a bogăției aurului și rolul său în satisfacerea nevoilor sociale și de mediu ale societății.

Apartenența la Consiliul Mondial de Aur include cele mai importante companii miniere de aur din lume.