Sony Computer Entertainment isi va reduce personalul din Statele Unite si s-ar putea sa lanseze un program de restructurare  in Japonia pentru a face fata rivalului sau, compania Nintendo, informeaza Reuters. Sony Computer Entertainment a inregistrat o pierdere operationala de 1,91 miliarde de dolari in anul fiscal 2007 datorita costurilor generate de lansarea consolei PlayStation 3, rivalul sau pentru consola Nintendo Wii. 

Reprezentantii companiei nu au precizat care va fi numarul locurilor de munca eliminate si cand va avea loc restructurarea subsidiarei din Statele Unite, declarand ca masura face parte dintr-un plan mai mare de a reduce costurile. 

Divizia de jocuri a companiei japoneze si-a anuntat in aprilie intentia de a reduce personalul sau din Europa cu 160 de angajati, 8,4% din personalul sau european. 

Sony a fost liderul industriei de jocuri, estimata la 30 de miliarde de dolari, in ultimul deceniu prin consolele sale PlayStation si PlayStation 2. Consola PlayStation 3 nu a avut parte de acelasi succes datorita pretului sau ridicat si disponibilitatii reduse de software-uri atractive.  

Compania a vandut 45.000 de unitati PlayStation 3 in luna mai in Japonia, in timp ce Nintendo a vandut 251.000 de unitati Wii. In Statele Unite, consola Nintendo Wii a inregistrat vanzari de 360.000 de unitati in Aprilie, Sony a vandut 82.000 de PlayStation 3 iar Microsoft a vandut 174.000 de console Xbox 360.

 

Sursa: Reuters 07 Iunie 2007