În acest an, la terminalul de croaziere al Portului Constanţa au sosit 69 de nave de pasageri, faţă de 52 de nave înregistrate anul trecut.
Directorul Companiei Naţionale ‘Administraţia Porturilor Maritime’ (CNAPM) Constanţa, Nicolae Ionescu, a menţionat luni că sezonul de croaziere din acest an a înregistrat rezultate ‘remarcabile’ faţă de anii trecuţi, crescând ‘substanţial’ atât numărul de nave care au făcut escale la terminalul specializat, cât şi numărul de turişti sosiţi la bordul acestora.
Din acest sezon, în premieră, Constanţa a devenit port de îmbarcare pentru turiştii români şi străini. În prima croazieră maritimă cu plecare din Portul Constanţa pe 27 septembrie au fost îmbarcaţi 80 de turişti români pe nava de lux MSC Musica, aparţinând companiei MSC Cruises.
Potrivit reprezentantului CNAPM, în 2013 vor fi disponibile pentru croaziere cu îmbarcare din Constanţa navele MSC Sinfonia şi MSC Orchestra. Ele sunt programate să sosească de opt ori în Portul Constanţa, itinerariul de vacanţă cuprinzând porturi din Grecia, Turcia şi Italia.
‘Compania Naţională ‘Administraţia Porturilor Maritime’ SA Constanţa, prin aderarea la Asociaţia Internaţională MedCruise, a declanşat demersurile prin care a reuşit să atragă în Portul Constanţa prima companie – MSC Cruises – care a dat startul transformării portului Constanţa în port de îmbarcare’, a informat, printr-un comunicat remis presei, Nicolae Ionescu, precizând că, pentru anul viitor, sunt anunţate deja 71 de sosiri ale navelor de croazieră, programul fiind actualizat continuu.
Nicolae Ionescu a anunţat că, în perioada 24 – 27 mai 2014, Portul Constanţa va fi coorganizator al unui eveniment inedit, SCF Black Sea Tall Ships Regatta. În Portul Constanţa vor sosi peste 25 de veliere de diferite dimensiuni care vor putea fi vizitate de public, iar oraşul va fi gazda unei parade a echipajelor.
Tot la Constanţa va fi organizată ceremonia de decernare a premiilor la toate categoriile de concurs ale SCF Black Sea Tall Ships Regatta.
Sursa: Agerpres