"Trebuie să vă spun, însă, că în Statele Unite, anul acesta a fost secetă, acolo producţia este mai mică. Acest lucru poate avea o anumită influenţă. Citeam în această dimineaţă, dar nu am o certitudine, că şi în Rusia producţia este mai mică pentru că a fost şi acolo secetă. Din punctul de vedere al producţiei şi al condiţiilor meteo, România a fost privilegiată. Nu ştiu cum se va răsfrânge asta în preţuri, pentru că totul depinde de cerere şi de ofertă. Sper ca România, dincolo de situaţiile neplăcute din alte zone, să câştige această competiţie (…) Există o atenţie sporită în această perioadă, deşi aşa cum ştiţi, preţul este dat de piaţă, de cerere şi ofertă, într-o economie de piaţă funcţională", a afirmat Constantin.
Potrivit ministrului, România este foarte atentă la situaţia din Ucraina şi, momentan, nu există niciun fel de influenţă atât din punct de vedere al secetei, cât şi al conflictului.
"Până în acest moment, nu există niciun fel de influenţă vizavi de situaţia din Ucraina, fie că ne referim la situaţia de conflict, fie că ne referim la secetă. Noi suntem foarte atenţi /la situaţia din Ucraina, n.r./ şi n-aş vrea să ne bucurăm de răul altora din cauza conflictului care este acolo, dar, într-adevăr, competitorii noştri la Marea Neagră sunt reprezentaţi de Rusia şi Ucraina, în raport cu ţările arabe, acolo unde marea parte a produselor româneşti, în principal cereale, a mers în anul 2013 şi va merge şi în perioada următoare', a spus ministrul Agriculturii. Agerpres