În luna septembrie 2011, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna august 2011, ca serie brută cu 17,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,3%, potrivit datelor INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut în septembrie 2011 cu 2,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale (+28,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+17,9%). La lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere de 6,9%.

Faţă de aceeaşi lună a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,2%. În primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%, respectiv cu 0,8%.
Lucrările de reparații capitale, plus 22%

În luna septembrie a acestui an, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna august 2011 cu 17,1%, creştere evidenţiată la toate elementele de structură astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,6%), lucrările de reparaţii capitale (+21,7%) şi lucrările de construcţii noi (+12,8%).

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 33,6%, respectiv cu 4,9%. La clădirile nerezidenţiale s-a înregistrat o scădere cu 5,2%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat următoarele creşteri: la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+5,4%), la lucrările de reparaţii capitale (+2,2%) şi la lucrările de construcţii noi (+1,0%).