După ce s-au întalnit, recent, constructorii au decis să ceară statului să finalizeze rapid plata creanţelor din 2008 către companiile de profil, dar şi publicarea urgentă de către ministere şi alte autorităţi contractante a resurselor financiare destinate finantarii proiectelor aflate în derulare şi a calendarului licitaţiilor din 2009.

Mai mult, preşedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), Laurenţiu Plosceanu, sustine necesitatea crearii unui mecanism de subventionare a dobanzilor de catre stat in proiectele de reabilitare termica pentru creditele acordate autoritatilor locale sau asociatiilor de proprietari, masura care sa implice si sistemul bancar sau numai CEC in acest program.

Pe de alte parte, se prefigureaza un posibil parteneriat între Federatia Generala a Sindicatelor (FGS) Familia si ARACO in urma caruiaar putea să fie infiintată o banca a constructorilor, aceasta urmand sa finanteze preponderent proiecte din acest sector. Initiativa urmeaza sa fie un raspuns la ingreunarea obtinerii de finantari bancare si ar putea fi pusa in practica in circa trei ani.

Sursa: ARACO