Pentru demararea programului, anul acesta au fost alocate de la bugetul de stat 150 miliarde de lei, la care s-au adaugat 160 miliarde de lei din profitul Loteriei Nationale.
Toti acesti bani sunt administrati de CNI, care se ocupa de organizarea licitatiilor pentru proiectare si pentru executia salilor de sport.
Tot CNI se va ocupa incepand de anul viitor de alt program de constructii, cel al reabilitarii termice a locuintelor, care a fost reglementat de curand printr-o ordonanta de urgenta. Ordonanta prevede instalarea de geamuri termopan, reparatii si captusirea peretilor exteriori la blocurile vechi, construite intre 1950 si 1985, in rate, cu subventii de 30% de la stat. Cu toate ca studiul MTLPL care a stat la baza elaborarii acestor norme prevede un necesar de 238 milioane de euro anual, Ileana Tureanu, secretar de stat la MTLPL, sustine ca in 2002-2003 se spera atragerea a cate 100 milioane euro pe an din credite externe, care sa acopere lucrarile la circa 40.000 -50.000 de apartamente. Cert este ca se va incepe cu cateva sute de miliarde de lei, pe care ministerul spera sa le obtina la rectificarea de buget.