Construirea unor benzi unice pentru RATB. Cum ar fi afectați șoferii. Poliţiştii de la Rutieră spun că nu vor face faţă

Planurile de schimbare a Bucureştiului prin construirea unor benzi unice pentru autobuze ar putea aduce şi necazuri. Multe străzi sunt foarte înguste, iar crearea unor linii speciale RATB ar face ca mulţi bucureşteni să rămână fără locuri de parcare. Iar poliţiştii de la Rutieră spun că nu vor face faţă, pentru că vor fi chemaţi să fluidizeze traficul în foarte multe zone.

 

 

Cele câteva benzi speciale pentru RATB deja existente sunt doar cu numele. Pe aici trec în voie taxiuri şi alte maşini.

Iată părerile șoferilor:

„Am primit multe amenzi dar am comandă. Ştiu că este bandă de autobuze, bandă specială. Dacă mi-a dat comandă unde să mă duc la a doua staţie?”

Nu o să vedem noi nici în 10 ani un transport în comun civilizat. Pai a promis că face benzi unice. Nu are cum. Eu sunt aici crescut în Bucureşti şi nu văd soluţii.”

Autorităţile sunt decise să amenajeze benzi unice pentru RATB.

„Dezvolți transportul public tocmai pentru ca bucureșteanul să lase mașina acasă și trebuie să oferi facilități. Multe autobuze în trafic și să aibă un orar bine stabilit și predefinit”, declară Gabriela Firea.

Situaţia ar duce şi la o serie de probleme mai ales în zonele unde străzile înguste sunt blocate de maşinile parcate.

„Una dintre zonele cu probleme din Capitală este chiar aici pe strada Episcopiei. Este coşmarul şoferilor de autobuz. Dincolo de faptul că este o stradă îngustă este flancată de autoturisme parcate în stânga şi în dreapta. Dacă s-ar face benzi unice pentru RATB atunci ar apărea o nouă problemă, cea a locurilor de parcare pentru şoferii din zonă”, relatează Cristian Popa, reporter Digi24.

„Avizăm societăţi care au sediile acolo şi acolo sunt parcate maşinile aiurea, nu au locuri de parcare iar astfel de activităţi de bussines servicii trebuie gândite foarte bine în aceste perimetre în care străzile sunt înguste şi aşa trebuie să vedem unde putem realiza parcări ca să eliberăm carosabilul”, afirmă Dan Trifu, președintele unei organizații neguvernamentale.

Şi poliţiştii spun că după realizarea benzilor promise de autorităţi toată povara va cădea pe umerii agenţilor. Multe misiuni de prevenire ar putea fi neglijate pentru că poliţiştii vor fi ocupaţi cu fluidizarea traficului ori cu amendarea şoferilor care nu respectă legea.

În acest moment în Bucureşti cele 120 de linii de autobuze acoperă o arie de aproape 500 de kilometri de reţea stradală.