Cafeaua, o băutură populară, savurată de milioane de oameni din întreaga lume, a devenit parte integrantă a rutinei zilnice. Aduce energie și este asociată frecvent cu diverse beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, există un ingredient adăugat cafelei pe care dieteticienii l-au semnalat ca fiind posibil dăunător atunci când ținem regim de slăbire.
Este vorba de nelipsitul zahăr, potrivit Shefinds.
Alternative mai sănătoase
Deși cafeaua poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, este esențial să fiți atenți la ingredientele adăugate, în special zahăr. Ca în cazul oricărei modificări ale dietei, este întotdeauna cel mai bine să consultați cu un dietetician înregistrat sau un profesionist din domeniul sănătății pentru sfaturi și îndrumări personalizate. Alegerea unor alternative mai sănătoase, fără zahăr, poate transforma rutina de dimineață într-o experiență mai sănătoasă și mai ”prietenoasă” cu pierderea în greutate.
Renunțați la practica de a o îndulci cu zahăr sau siropuri aromate
În timp ce cafeaua în sine are un conținut relativ scăzut de calorii, practica de a o îndulci cu zahăr sau siropuri aromate poate avea un impact semnificativ asupra conținutului caloric. Aceste calorii suplimentare se pot adăuga rapid și pot interfera cu obiectivele de scădere în greutate, mai ales dacă cineva consumă mai multe cești de cafea cu zahăr pe parcursul zilei. Dieteticianul Liz Keller spune că, din păcate, zahărul și frișca nu ar trebui strecurate în băutura noastră de dimineață.
Eliminați frișca!
Frișca este folosită, adesea, pentru a adăuga bogăție și savoare cafelei, dar poate avea efecte mixte asupra pierderii în greutate. Are un conținut ridicat de zaharuri adăugate și grăsimi nesănătoase, contribuind la excesul de calorii. Frișca din lapte de migdale sau lapte de cocos poate ajuta la atenuarea impactului asupra eforturilor de scădere în greutate. Consumul excesiv de calorii, fără a le lua în considerare pe cele din dieta generală, poate împiedica eforturile de scădere în greutate. Frișca poate conține grăsimi trans nesănătoase, asociate cu un risc crescut de boli de inimă și inflamație. În cele din urmă, zaharurile adăugate pot provoca creșteri rapide ale nivelului de zahăr din sânge, ceea ce duce la creșterea senzației de foame și a supraalimentării pe parcursul zilei.
Cu ce putem înlocui frișca
Este esențial să citiți cu atenție etichetele și să știți mărimea porțiilor atunci când utilizați frișcă sau alte arome pentru a vă asigura că se aliniază cu obiectivele de scădere în greutate. Ca în cazul oricărei opțiuni alimentare, moderația și echilibrul sunt cheia menținerii unei rutine sănătoase de a bea cafea în timpul unui regim de slăbire.
Keller recomandă să ne răsfățăm cu frișcă cu un conținut scăzut de calorii, fără zahăr, pe bază de plante, sau jumătate și jumătate și lapte integral. „Optați pentru cele etichetate cu conținut scăzut de calorii. Aceste opțiuni au, de obicei, mai puține calorii și sunt adesea îndulcite cu îndulcitori artificiali sau îndulcitori naturali cu impact minim asupra zahărului din sânge. Luați în considerare utilizarea celor pe bază de plante, făcute din lapte de migdale, lapte de soia, lapte de ovăz sau lapte de nucă de cocos. Căutați opțiuni neindulcite pentru a evita zaharurile adăugate.