Consumul de carne de vită din România reprezintă 10% din consumul de carne, mult redus faţă de cel din Uniunea Europenă, unde media este de 40% din consumul total, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.
Consumul de carne de vită pe locuitor din România a fost de 6,6 kilograme anul trecut, în scădere de la 6,8 kilograme în 2007.
Datele oficiale nu includ însă autoconsumul. “În România, consumul este scăzut pe cap de locuitor, dar autoconsumul este ridicat în zonele rurale”, potrivit Ministerului Agriculturii.
Totdată, consumul ar putea scădea şi în acest an, având în vedere că în primele cinci luni din 2009 acest indicator s-a situat la 2,9 kilograme de carne de vită pe locuitor.
Anul trecut, importurile au reprezentat 9% din vânzările de carne de vită din România.
Numărul total de bovine sacrificate a înregistrat o scădere cu 7,5% în 2008 faţă de anul anterior, iar producţia s-a redus cu 9,7%, potrivit datelor ministerului.