Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a analizat si a transmis, miercuri, pentru dezbatere publica, proiectul normei privind reglementarile contabile aplicabile fondurilor de pensii facultative si administratorilor acestora.Autoritatea de reglementare asteapta comentarii cu privire la proiect pana la 10 februarie, potrivit unui comunicat al CSSPP.

Documentul este disponibil pe pagina de Internet a Comisiei. Prevederile proiectului de norma stabilesc forma ai continutul situatiilor financiare anuale, principiile contabile si regulile de evaluare, precum si regulile de intocmire, aprobare, auditare si publicare a situatiilor financiare anuale si semestriale ale fondurilor de pensii facultative si administratorilor  acestora.

Indiferent de reglementarile in domeniul contabilitatii, specifice activitatii fiecarui tip de societate, reglementarile contabile aplicabile acestora pentru activitatea de administrare de fonduri de pensii facultative trebuie sa fie unitare.

Au fost consultati deja reprezentantii Ministerului Finantelor, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si ai asociatiilor profesionale care reprezinta piata pensiilor private si piata de capital.Incepand cu data de 30 octombrie 2006, CSSPP a demarat procedurile de autorizare si avizare, in sistemul pensiilor facultative, a societatilor de pensii, a societatilor de administrare a investitiilor  si a societatilor de asigurare. 

Sursa: Capital 10 Ianuarie 2007