Acestea sunt constatările unui studiu coordonnat de compania OnePoll în numele Grupului Continental şi a Fundaţiei pentru Siguranţă la Volan din Saxonia Inferioară. 45% din cei 500 de copii şi tineri intervievaţi (cu vârste între patru şi 16 ani) au declarat că părinţii lor nu se concentrează suficient atunci când sunt la volan. Se presupune că o cincime dintre adulţi ţin telefonul mobil la ureche în timp ce conduc.
„Copiii noştri sunt şoferii de mâine. De aceea, părinţii ar trebui să ofere un exemplu atunci când sunt la volan”, declară Ralf Cramer, Membru în Consiliul de Administraţie al Continental şi Director pentru Securitate Tehnologică în cadrul Diviziei Chassis & Safety, comentând rezultatele studiului.
În ciuda criticilor la adresa părinţilor, 98% dintre copiii chestionaţi au declarat că sunt mulţumiţi de felul în care conduc părinţii lor. 94% s-au simţit în siguranţă atunci când au călătorit – în special atunci când tatăl lor era la volan. Deşi mamele îşi duc copiii la activităţi extracurriculare în mai bine de jumătate din timp, doar 39% dintre copii preferă stilul de condus al mamelor, iar 49% aleg stilul de condus al taţilor.
Şi cine conduce mai repede? Copiii au confirmat câteva clişee, 73% dintre ei declarând că taţii lor conduc cu viteză şi mai agresiv decât mamele. Mai bine de o treime (37%) dintre respondenţi i-au descris pe taţii lor ca fiind şoferi nedisciplinaţi.
Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Până la sfârşitul anului 2011, Continental a investit aproape  575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate la nivle local. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi.