Continental România va construi pe platforma fabricii de anvelope de la Timişoara o unitate de procesare a materiilor prime, iar investiţia, de câteva zeci de milioane de euro, va crea 200 de noi locuri de muncă, au declarat reprezentanţii grupului german.

„Prin construirea acestei unităţi, Continental urmăreşte extinderea procesului de producţie a fabricii de anvelope pentru autoturisme şi vehicule utilitare uşoare din Timişoara. Investiţia va permite societăţii să aibă o unitate de producţie integrată, care va duce la consolidarea afacerii în România şi va creşte competitivitatea costurilor acestei fabrici”, au precizat sursele citatee.

Producţie de 14 mil. de anvelope

Pentru anul 2010, Continental Tire Timisoara a planificat o producţie de aproximativ 14 de milioane de anvelope

Grupul german a început un proces de divizare a subsidiarei din România în două societăţi distincte, separând astfel divizia de anvelope de cea de automotive, operaţiune care va fi încheiată la milocul acestui an.

Continental România are 7.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie şi trei centre de cercetare-dezvoltare în oraşele Timişoara, Sibiu, Carei, Arad şi Iaşi, un joint-venture la Slatina şi un centru de distribuţie de anvelope în localitatea Săcălaz, judeţul Timiş.

SURSA: Mediafax