Concernul german Continental a înregistrat în primul trimestru al lui 2010 o cifră de afaceri de aproape şase miliarde de euro, cu 1.7 miliarde de euro mai mult ca în aceaşi perioadă a lui 2009.

Furnizorul de componente pentru industriei automobilelor, Continental a înregistrat în primele trei lui ale acestui an un rezultat operativ (EBIT) de peste 490 de milioane de euro, cu 650 de milioane de euro peste valoarea aferentă lui 2009. Cifra de afaceri pe aceeaşi perioadă a fost de şase miliarde de euro, faţă de 4,3 miliarde de euro valoarea aferentă lui 2009.

”În continuare, afacerea noastră s-a consolidat în primele trei luni ale lui 2010. Cifra de afaceri şi rezultatul operativ constituie o bază foarte stabilă pentru a atinge sigur obiectivele la nivel de concern asumate în 2010, chiar dacă încă nu este previzibil cum se va dezvolta industria auto europeană în cel de-al doilea semestru”, a declarat Preşedintele Comitetului Director Continental Dr. Elmar Degenhart.

„Putem să confirmăm prognoza noastră, de cel puţin cinci procente creştere a cifrei de afaceri, care a fost realizată la începutul anului. Dacă pieţele îşi vor continua dezvoltarea pozitivă ca până acum, avem chiar oportunitatea de a creşte cifra de afaceri cu până la 10 procente. În acelaşi timp vom îmbunătăţi în mod evident rezultatul nostru operativ net în comparaţie cu anul precedent”, adaugă Degenhart.

În anul 2009, Continental a avut o cifră de afaceri estimată la 20 de miliarde de euro, compania fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori de componente pentru industria automobilelor la nivel mondial.