,,E o discuţie la nivel de Guvern, a fost o discuţie în cadrul comitetului de supraveghere macroprudenţială. În acel comitet s-a spus foarte clar că va fi o discuţie la nivel de guvern, pentru a vedea exact situaţia actuală, efectele care au fost până în prezent şi argumentele pe care pot să argumenteze mai departe menţinerea suplimentară sau orice altă decizie”, a spus Eugen Teodorovici. 

Într-un raport pubicat la jumătatea anului, Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială (CNSM) atenționa că este necesară o țintire mai bună a programului din punct de vedere social, dar și o revizuire a condițiilor de accesare. 

„În prezent, volumul creditelor acordate prin programul «Prima casă» a căpătat o dimensiune sistemică, atât în ceea ce priveşte stocul de împrumuturi (31,9 miliarde lei, reprezentând 26% din total credite acordate populaţiei, la martie 2018), cât şi în ceea ce priveşte fluxul de credit ipotecar (acesta a totalizat 64% din cel acordat în anul 2016 şi 58% din cel acordat în anul 2017)”, se arăta în raportul celor de la CNSM.

De asemenea, raportul indica faptul că programul ,,Prima Casă” a căpătat un caracter prociclic în ultimii ani, și stimulează creditarea într-un segment care are acum o dinamică importantă.