Sorin Grindeanu a comparat situația din România cu cea din Statele Unite, afirmând că „statul american nu e proprietar de baze sportive”
Sorin Grindeanu a spus că problema investițiilor în baze sportive nu trebuie să fie rezolvată doar de stat. El a sugerat că sectorul privat ar putea contribui.
A subliniat că nu ar dori să revenim la condițiile dinainte de 1989. Ministrul a exprimat dorința ca inițiativa privată să joace un rol important în dezvoltarea infrastructurii sportive.
Dacă ministrul Transporturilor ar renunța la deplasările cu elicopterul, poate ar înțelege că sportivul nu contestă existența bazinelor de înot, având în vedere că se antrenează pe Stadionul Lia Manoliu.
Totuși, sportivul consideră că este nevoie de mai multe bazine, bine întreținute, un aspect pe care statul ar putea să-l abordeze folosind fonduri publice pentru beneficiul cetățenilor.
Sorin Grindeanu pare să continue tradiția liderilor PSD care, odată ajunși la putere, par să fie complet nepăsători față de oamenii pe care ar trebui să-i reprezinte.
Se rememorează momentul în care Victor Ponta, pe vremea când era premier și se afla în timpul inundațiilor, i s-a adresat ministrului Pană cu întrebarea sarcastică: „Ce faci, fă, Doina, aici? Aveai chef de niște inundații?”
Sorin Grindeanu a declarat că responsabilitatea pentru finanțarea bazelor sportive nu ar trebui să cadă exclusiv pe umerii statului
El a sugerat că și sectorul privat ar trebui să contribuie la aceste investiții.
Grindeanu a menționat că, în Statele Unite, sectorul privat are un rol important în deținerea și gestionarea bazelor sportive, iar statul nu este principalul proprietar al acestora.
„Hai să nu excludem și zona privată care poate să vină să investească în ce înseamnă baze sportive, că parcă nu ne dorim să ne întoarcem în vremuri dinainte de 1989. Sau cel puțin eu unul nu-mi doresc. Îmi doresc să existe inițiativă privată pe acest palier.”, a declarat Sorin Grindeanu.
Ministrul a subliniat că Bucureștiul dispune de mai multe bazine de înot, inclusiv cele de la Dinamo, Lia Manoliu și Otopeni. Cu toate acestea, a admis că sunt necesare investiții suplimentare pentru a îmbunătăți infrastructura sportivă și în alte orașe din țară.
David Popovici a spus că medaliile ar trebui să aducă mai multă atenție sportului în ansamblu, nu doar înotului
El a subliniat că este nevoie de o presiune mai mare asupra politicienilor pentru a crește investițiile în sport.
„Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general.”, a declarat David Popovici.