În primă instanță, aplicația va putea fi instalată pe tabletele Samsung Galaxy Tab 10.1 pentru ca, în scurt timp, să fie optimizată și pentru celelalte modele, precum și pentru alte dispozitive Samsung, cum ar fi smartphone-urile.

Seenow va putea fi descărcată online, la adresa www.samsungmobilers.ro/mobiletv.apk, urmând ca în luna ianuarie să fie disponibilă pe Android Market și Samsung Apps.
În primele 6 luni de la lansare, Seenow va putea fi downloadată gratuit de către posesorii de tablete Samsung. Utilizatorii vor putea beneficia, prin intermediul acesteia, de streaming în timp real pentru 13 posturi de televiziune românești: 5 posturi generaliste, printre care B1TV și Kanal D, 2 posturi de știri, Realitatea TV și The Money Channel, precum și 6 posturi de muzică, printre care Kiss TV și UTV. Acestora urmează să li se adauge în lunile următoare încă 8 posturi TV.

"Samsung Electronics România desfășoară mai multe programe prin care urmărește crearea de conținut relevant pentru utilizatorul român”, spune Sorin Manea, Managerul Diviziei Mobile în cadrul Samsung Electronics România. „Samsung a mai susținut direct, pe lângă Seenow, și realizarea altor aplicații precum Trafic Data (info trafic), Mersul trenurilor, News Hub, Orange Film, Flight schedule, Courier Hub, iar pentru viitorul apropiat avem în dezvoltare aplicații care să folosească funcțiile senzorilor de mișcare. În plus, prin evenimente și concursuri precum Samsung Developers Day, Galaxy Tab Apps sau Internetics, încurajăm atât dezvoltatorii, cât și brandurile, să lanseze cât mai multe aplicații valoroase pentru publicul din România."

Compania dezvoltatoare a aplicației, Direct One, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața companiilor care vând servicii în regim wholesale către marii operatori de comunicații. În urmă cu 3 ani, Direct One a luat decizia de a investi în dezvoltarea unei noi linii de business, care să diferențieze compania de competitorii săi din piața de telecom și să exploateze oportunitatea oferită de nevoia de distribuție a conținutului video pe Internet.

După 3 ani de experiențe complexe în proiecte de online video împreună cu mari companii media (TV și presă scrisă), precum și operatori telecom, Direct One relansează portalul Mediadirect.ro, primul portal de VOD din România, sub un brand nou, Seenow.

"Seenow va putea fi accesat în scurt timp de pe orice dispozitiv multimedia, fie tableta sau smartphone, console de jocuri sau televizionare conectate la Internet. Vrem să oferim utilizatorilor mobilitate maximă și un serviciu care să le asigure toate nevoile de consum de conținut, fie că este vorba de TV, filme de top din Box Office sau continut de nișă, precum documentare, romance sau filme românești clasice. Și acesta este doar începutul", declară Cătălin Clemente, Director Marketing și Vânzări, Direct One S.A.