Proiectul, cu o capacitate de 17,5 megawaţi (MW), deţinut de Energia Verde Ventuno, o companie românească înfiinţată în acest scop, va produce suficientă energie curată pentru a alimenta aproximativ 7.000 de locuinţe româneşti în momentul intrării sale în funcţiune, pe parcursul acestui an.
Proiectul este co-finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial pentru Creşterea Competitivităţii Economice, subliniind importanţa strategică a producţiei de energie curată în regiune. Finanţarea pentru construirea parcului eolian a fost asigurată de către o importantă bancă comercială europeană şi de către Quercus Assets Selection. „Sectorul energiei eoliene va putea crea locuri de muncă şi va contribui la stimularea economiei în special în zonele rurale mai sărace ale ţării”, a declarat Mario Costariol, directorul companiei Energia Verde Ventuno, care a dezvoltat proiectul de tip greenfield.
Pe lângă furnizarea, instalarea şi punerea în funcţiune a turbinelor eoliene pentru Bester Generation, în calitate de contractant pentru inginerie, achiziţie şi construcţie (EPC) pentru proiect, GE a încheiat un contract de service complet pe termen de 10 ani care va  asigura funcţionarea parcului eolian Cerna. Contractul de service include o garanţie de disponibilitate pe bază de producţie realizata pentru client, precum şi sistemul unic de monitorizare a  a parametrilor de functionare şi PulsePOINT, software-ul avansat de detectare a functionarii in afara parametrilor proiectati .