CNADNR SA a semnat un contract în valoare de 3.121.990 lei pentru asistenţă tehnică la elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de execuţie şi documentaţiei de atribuire pentru variantele de ocolire Bistriţa, Gheorghieni şi Miercurea Ciuc, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitaţie deschisă, firmei SC Iptana SA beneficiar fiind Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Perioada de implementare a contractului menţionat este de 13 luni de la data începerii activităţii.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA precizează că din valoarea totală, 2.161.978,07 lei constituie finanţare nerambursabilă acordată de Comisia Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de Guvernul României prin Bugetul de Stat.

Scopul contractului este pregătirea documentaţiilor pentru construcţia celor 3 variante de ocolire, prin elaborarea/revizuirea şi îmbunătăţirea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice, a detaliilor de execuţie, a documentaţiei de atribuire, a studiului de evaluare a impactului asupra mediului şi a aplicaţiilor Fondului European de Dezvoltare Regională elaborate pentru centurile oraşelor Bistriţa, Gheorghieni şi Miercurea Ciuc.

Acest contract este parte a proiectului “Pregătirea pentru construcţia variantelor de ocolire Ştei, Aleşd (Sud şi Nord), Miercurea Ciuc, Gheorghieni, Bistriţa, Huşi”  semnat între Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Transport (POS T) şi CNADNR SA şi este finanţat prin Axa Prioritară 2 a POS T, Domeniul Major de Intervenţie 2.1. – Modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii rutiere”.